Serveer- en Tapasplanken

De serveerplanken die wij drogen en bewerken, hebben zoveel mogelijk hun natuurlijke vorm en zijn ongekantrecht zodat het model van de boom nog te zien is.  De te kiezen maten zijn flexibel in te vullen, afhankelijk van het doel dat men voor ogen heeft en kan variëren van een kleine kaasplank voor twee personen tot de afmetingen van een bijzettafel voor een sfeervolle presentatie bij een feest.

De vele soorten(hard)hout hebben allemaal hun eigen tekening en kleur en zijn dus zeer smaakafhankelijk.  Het is soms moeilijk te kiezen tussen al dat moois.  De planken zijn geschuurd en geolied met een voedselveilige olie.  De prijzen variëren van rond 30,- tot 150,- euro, afhankelijk van soort, grootte en aantal.  Neem contact op wanneer u interesse heeft en ik ga op zoek !

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Broodplanken

Onze broodplanken zijn allemaal door ons één voor één gemaakt van diverse houtsoorten en hebben hier en daar nog hun natuurlijke ongekantrechte vorm zodat het model van de boom nog te zien is.   De planken varieeren enigszins in lengte en breedte maar zijn grofweg zo’n 35 cm lang en ca. 25 cm breed en rond 2 cm dik.

De vele soorten(hard)hout hebben allemaal hun eigen tekening en kleur en zijn dus zeer smaakafhankelijk. De planken zijn geschuurd en geolied met een voedselveilige olie.  De prijzen variëren van rond 20,- tot 30,- euro, afhankelijk van soort, grootte en aantal.  Neem contact op wanneer u interesse heeft en ik ga op zoek in mijn “collectie”.

Barbeque tafel

De tafel/BBQ steun is een specifieke toepassing van natuurlijk gevormd hout (voor de poot) met een grote hardhouten serveerplank. De plank kan gewisseld worden omdat ze “los” in een inkeping in de verticale (Acacia) balk staat en slechts met een wig vastgeklemd wordt.  Zo kan de zware houten poot van de tafel gewoon buiten opgeslagen/geparkeerd worden, terwijl de plank binnenshuis bewaard wordt.

De prijs voor de “poot”  is 150,-/stuk, die van de plank afhankelijk van grootte en houtsoort tussen 50,- en 150,- , exclusief verzendkosten.

Voederhuisje van hardhout

De voederhuisjes die ik (in kleine aantallen) zelf maak, zijn een uitvloeisel van mijn eigen interesse in vogels én mijn voorkeur voor Europees hardhout.  De voederkastjes zijn zo gemaakt dat het vogelzaad er niet zómaar uit stroomt, maar toch eenvoudig te pakken is voor de meeste vogels. Doordat het dakje een ruime “overstek” heeft, blijft het huisje veelal droog.  Het solide huisje is gemaakt van o.a. eikenhout, kan dus een stootje hebben maar weegt ook wat meer !

De kleine modellen zijn ca. 30 cm. hoog en hebben een voetafdruk van ca. 10 x 10 cm.  Door de flinke inhoud kunnen de vogels wel even vooruit.

De prijs is 25,-/stuk, exclusief verzendkosten maar ook afhankelijk van grootte en aantal.

Decoratieve houten borden

De borden waarin wij de afbeeldingen gegraveerd hebben, zijn van beukenhout en –sommigen- eikenhout.  Met een diameter rond 28 cm. en dikte van ca. 2 cm zijn ze stevig en robuust maar niet geschikt als snijplank of hakblok.  Inmiddels hebben we wel zo’n 20 verschillende afbeeldingen ontworpen waaruit onze interesse en waardering voor dieren, de natuur en sommige “buitensporten” spreekt.  Een leuk cadeau om weg te geven, vooral als u de juist afbeelding bij de juiste persoon zoekt.  De prijs is 15,- voor beuken en 20,- voor eikenhouten borden, beide excl. verzendkosten.